Mexiko har på senare år blivit ett populärt resmål för den svenska turismen. Utöver den expanderande turismen från alla världens hörn har Mexiko minst sagt en spännande historia, som innefattar mycket konstigheter, krig, mord och fattigdom. Här är tio fakta som du bör känna till om tacosens hemland!

Betalade inte ut lön…

Fram till år 2008 betalade den amerikanska kedjan Walmart sina anställda endast med kuponger som bara gick att lösa in på just Walmart.

Etiopien donerade gåva som tack…

År 1985 donera Etiopien 5 000 dollar till mexikanska offer efter ett stort jordskalv. Detta för att Mexiko hjälpte till att försvara Etiopien när Italien invaderade dess land 1935.

Världens sjukaste kidnappning…?

År 2011 kidnappade en drogkartell en buss med hundratals passagerare som fick slåss mot varandra likt gladiatorer. Vinnaren fick som pris att utföra ett självmordsuppdrag. Kan tyckas vara ett mindre ärofyllt pris.

Plocka upp efter din hund och få gratis WiFi…

I Mexiko finns det speciella papperskorgar avsedda för hundavföring. När du slänger din hunds bajs får du en stunds gratis WiFi – ju mer bajs, desto mer WiFi. Hunduppfödare lär ju inte ha problem med internet i alla fall.

Ingen större succé för Taco Bell…

När den amerikanska kedjan Taco Bell försökte etableras i Mexiko fick företaget snabbt en stämpel som ”amerikansk skräpmat”. Kan tyckas konstigt eftersom tacos har sitt ursprung från Mexiko.

10 fakta du antagligen inte visste om Gotland

10 fakta du antagligen inte visste om Gotland

Gotland, Sveriges största ö, är en plats av mångfald och historia. Från sina historiska stenmurar till sina soliga stränder, erbjuder Gotland något för alla. I denna artikel kommer vi inte alltför djupgående gå in på Gotlands historia, kultur och sevärdheter - utan...

10 fakta du antagligen inte visste om Afghanistan

10 fakta du antagligen inte visste om Afghanistan

Afghanistan, en nation som har varit centrum för globala händelser, har en fascinerande historia och kultur som sträcker sig långt bortom rubrikerna. I denna artikel kommer vi att utforska 10 fakta om Afghanistan som sällan uppmärksammas, avslöja dess mångfaldiga arv...

10 fakta du antagligen inte visste om Centralamerika

10 fakta du antagligen inte visste om Centralamerika

Centralamerika (ibland även kallat Mellanamerika) kallas den avsmalnade landförbindelsen mellan Nord- och Sydamerika. Området har fler beteckningar med varierande indelning och räknas vanligen som en region i Nordamerika, men i bland annat sammanställningar över...