Pi är ett irrationellt tal, vilket innebär att dess siffror går på för evigt i en till synes slumpmässig sekvens. Om du inte fått nog av pi i skolan kan du här ta del av tio fakta som du gissningsvis inte redan kände till.

Smart drag, Spock. Smart drag…

I Star Trek-avsnittet ”Wolf in the Fold” lurar och besegrar Spock den onda datorn genom att säga till honom att räkna upp den sista siffran i pi.

Relativt nytt tecken…

Symbolen för pi (π) har bara använts regelbundet i matematiska syften under de senaste 250 åren.

Gemensamt för bokstaven…

I det grekiska alfabetet, är ”π” (pi) den sextonde bokstaven. I det engelska alfabetet är ”p” också den sextonde bokstaven.

Har pryamiden i Giza något med pi att göra…?

Egyptologis och andra anhängare av mystiken kring pyramiderna i Egypten har fascinerats i århundraden av det faktum att den stora pyramiden i Giza verkar associera till pi. Den vertikala höjden av pyramiden har samma relation till omkretsen av dess bas som radien har av en cirkels omkrets.

Håll i hatten, alla troende…

De första 144 siffrorna i pi adderas ihop till 666 (som många säger är ”djävulens märke”). Och 144 = (6 + 6) x (6 + 6).

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

Turistattraktioner runt om i världen är kända för sin skönhet, historia och spännande upplevelser. Men vad händer när de döljer mörka hemligheter och skrämmande fakta som de flesta inte känner till? I den här artikeln kommer vi att utforska 10 av de mest skrämmande...