På något sätt har människan alltid funnit ett sätt att förnedra och vara elaka mot andra människor. Ligger det i vår natur, kanske? Slavhandeln var något som pågick i hundratals år på vår jord – och pågår än idag i utvecklingsländer. Här är tio fakta som du bör känna till om slaveriet.

Flest andel slavar i Indien…

Indien har den största befolkning av slavar i hela världen, med över hela 14 000 000. Man tror dock att mörkersiffran är stor och att det egentligen finns ännu fler.

En annorlunda festival…

romartiden firade man en festival under namn ”Saturnalia”. Där var tanken att slaven och mästaren skulle byta plats med varandra under festivalens gång. Gissningsvis en riktig drömfestival för slavarna.

Inte vad man trodde…

Amerikas första slavägare var – kanske lite oväntat – en mörkhyad man.

En dyr handel…

En slav på 1850-talet skulle med inflationen kosta motsvarande 12 000 dollar idag (cirka 108 000 svenska kronor). Med andra ord var inte slavar alls så billigt som det ofta framgår i filmer och böcker.

Pyramiderna byggdes sannolikt inte av slavar…

Många teoretiker säger att de egyptiska pyramiderna byggdes av betalda arbetare. Alltså inte slavar.

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

Turistattraktioner runt om i världen är kända för sin skönhet, historia och spännande upplevelser. Men vad händer när de döljer mörka hemligheter och skrämmande fakta som de flesta inte känner till? I den här artikeln kommer vi att utforska 10 av de mest skrämmande...