”En mamma är alltid en mamma”, sägs det. Det vanligaste ord för någon att skrika ut i chock eller traumatiska händelser är just ”mamma”. Med detta sagt presenterar vi stolt tio fakta om just mödrar som du antagligen inte kände till. 

Därav sitt namn…

Skådespelaren Leonardo DiCaprio fick just sitt namn Leonardo av sin mamma då hon befann sig i Rom, Italien, och tittade på en Leonardo da Vinci-målning när hon för första gången kände en spark i magen.

Förkrossande att se…

När en chimpansmamma förlorar sitt barn bär hon runt barnet i sin famn fram tills hon kan gå vidare i sitt sorgearbete.

Fick bevisa att han inte var son till djävulen…

Nicole Pagganini, som enligt många är den bästa violinspelaren någonsin, fick ett rykte om sig att vara son till djävulen. Alternativt att han sålt sin själ till djävulen för sina kunskaper att kunna spela så bra. Till slut kände han sig tvungen att officiellt posta ett handskrivet brev från sin mor i tidningen för att påvisa att han hade mänskliga föräldrar.

Dum eller bara väldigt ärlig…?

Kapten Robert Campbell, en brittisk krigsfånge som fängslats av Tyskland under första världskriget, fick åka till hemlandet England för att ta hand om sin mor som låg på dödsbädden. Det enda villkoret var att han efter hennes död skulle återvända till det tyska fängelset på egen hand. Sagt och gjort, efter hennes död återvände han och satt kvar till krigets slut.

Vi lever i en liten värld

En adopterad man från Michelin, USA, bestämde sig för att söka upp sin biologiska mor. Efter att ha sökt hektiskt i fyra år kom han att upptäcka att hans riktiga mamma jobbade på samma köpcentrum som han själv gjort i flera år. Världen är då liten.