För en svensk kan det tyckas vara världens mest ointressanta ämne. För ärligt talat, vi ser det nästan överallt, vart vi än kollar. Sveriges yta täcks av 75% skog, men det är mycket vi samtidigt inte vet om våra kära träd. Därför följer här tio fakta du absolut måste veta om skog. 

Räddade en by från torka…

En ensam man vid namn Jadav Payeng planterade en hel skog större än Central Park för att förhindra torka i en närliggande by i Indien. Numer är skogen ett hem för en hel drös av vilda och exotiska djur.

Fångar hjälper till att släcka bränder…

Kalifornien har ett stort problem med skogsbränder tack vare deras varma och torra klimat. Därför använder de sig av dömda fångar för att bekämpa eldar. Det gynnar både staden och fångarna, som får sina straff reducerade och dessutom tjänar en hacka på kuppen.

Som en stor familj…

Det finns ett träd i Utah, USA, som är döpt till Pando. Vid första anblick ser det ut som en hel skog, men alla dessa 4 700 aspar delar faktiskt rötter, vilket gör dem till ett enda träd.

The New Yersey Forest Fire Service

The New Yersey Forest Fire Service” kan kräva att alla män mellan 18-50 år hjälper till vid skogsbränder. Vägrar man är det straffbart, och ingen direkt utbildning krävs. Det kan vara allt från att assistera med vatten till att gräva ”vallgravar” runt elden.

Märkliga skogshakkors…

År 1992 hittade ett par friluftsvandrare ett gigantiskt hakkors planterat med hjälp av träd i Tyskland. Efter denna upptäckt har fler så kallade ”skogs-hakkors” hittats på fler platser. Vad hade forna Nazityskland för planer med detta, tro?