Nu är det sommar, och i vissa delar av landet kan vi njuta mer av solen än andra. Förra årets sommar var inget att direkt hurra över, och det kvarstår att se hur resterande sommar kommer att bli. Hur som helst har vi alla kunnat avnjuta ett härligt Europamästerskap i fotboll när vädret har strejkat! Här är också tio fakta som du med största sannolikhet inte hade en aning om när det kommer till sommaren. 

Mest hektiska tiden…

Sommaren är den absolut mest hektiska tiden för biografer, och Hollywood hoppas alltid att tjäna en betydande del av den totala årliga biljettförsäljning på de sommarsäljande månaderna. De tio största storfilmerna genom tiderna som släppts under sommaren är; JawsStar WarsJurassic ParkThe Dark KnightRaiders of the Lost ArkE.T.: The Extra-TerrestrialForrest GumpGhostbustersAnimal House och Terminator 2: Judgment Day.

Eiffeltornet blir 15cm längre…

Under sommarhettan expanderar stålet i Eiffeltornet, vilket gör det hela cirka 15 centimeter längre än under kallare förhållanden.

Stonehenge lockar folk…

I södra England samlas över 37 000 människor vid Stonehenge för att se sommarsolståndet. Druider och hedningar är bland de som firar den längsta dagen på året på denna anmärkningsvärda plats.

Hyllade Julius Caesar…

Marc Antony döpte månaden juli för att hedra Julius Caesar.

Även augusti…

Även månaden augustis namn kommer från romartiden, då den döptes efter Julius Caesars adopterade brorson, Gaius Julius Caesar Octavius – även kallad Augustus. Skillnaden är dock att han döpte månaden efter sig själv.

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

Turistattraktioner runt om i världen är kända för sin skönhet, historia och spännande upplevelser. Men vad händer när de döljer mörka hemligheter och skrämmande fakta som de flesta inte känner till? I den här artikeln kommer vi att utforska 10 av de mest skrämmande...