Enligt legenden upptäcktes te redan 2737 f.Kr. Den Kinesiska kejsaren Shen-Ning, känd som ”den gudomliga helaren” påstås ha upptäckt drycken när ett teblad av misstag blåste ner i hans gryta med kokande vatten i. På så vis ska te ha tillkommit, och idag dricks det te som aldrig förr – avsevärt mer än kaffe som dricks. Här är tio fakta som du bör känna till om du är en klassisk teknarkare!

Urvalet är stort…

Om du tycker att du redan har svårt för att välja tesort får du nog tänka om. Det finns nämligen cirka 1 500 olika tesorter världen över.

”Jag kan sluta när jag vill”…

Bara i Storbritannien dricker man cirka 165 000 000 koppar te varje dag. På ett år blir det totalt cirka 62 miljarder koppar.

Is-te populärare än vanligt te i staterna…

Cirka 85% av all te som konsumeras i USA är inte den klassiska varma drycken, utan is-te.

Kina i topp bland producenterna…

Kina är det land som producerar mest te i hela världen med sina 1 359 000 ton (2009). Indien hamnar på en stadig andra plats med 979 000 producerade ton (2009).

Snacka om massproduktion…

Lipton Tea-fabriken i Jebel Ali, Dubai, producerar närmare 5 miljarder tepåsar per år.

10 smaskiga fakta om pizza som kommer att äta upp dig

10 smaskiga fakta om pizza som kommer att äta upp dig

Vem kan motstå en rykande het, ostmättad pizza med knaprig botten och en symfoni av smaker? Pizza är inte bara en maträtt; det är en global ikon som har erövrat smaklökarna världen över. Men visste du att bortom den utsökta smaken och den oemotståndliga osten finns en...

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

Pepsi, den ikoniska läskedrycken som har präglat vår värld sedan 1893, har inte bara erövrat smaklökarnas hjärtan utan även blivit en kulturell symbol för generationsöverskridande njutning. Med sitt karaktäristiska smakäventyr och imponerande historia har Pepsi...